Anlita flyttfirma i Stockholm – så mycket kostar det


Använd flyttfirmor, Ta hand om din flytt /

Vad kostar det att anlita flyttfirma egentligen?

Många väljer att anlita hjälp när det är dags för en flytt och det kan då vara bra att ha koll på vad det kan komma att kosta. Det finns flera olika faktorer som påverkar priset, så som hur mycket det är som ska flyttas och hur långt. Ett bra tips för den som funderar på att anlita en flyttfirma i Stockholm är att först ringa runt till några olika och fråga om pris, för att sedan jämföra dessa mot varandra innan man bestämmer sig.

Hur stort är flyttlasset?

Självklart kommer priset för en flyttfirma avgöras till stor del av hur mycket det är som ska flyttas. Ett större bohag tar längre tid och blir därför naturligt dyrare. Oftast brukar man kunna ange hur många personer som bor i hushållet och hur många rum som finns för att firman ska få en uppfattning, och man behöver alltså inte räkna ut exakt volym på egen hand.

Fast pris eller betalt per timme

Allt som oftast betalar man en flyttfirma per timme, och priserna mellan olika firmor kan skilja sig mycket och ofta spelar det roll om firman behöver skicka ut en eller flera anställda för att hjälpa till med att lyfta tunga lyft med flyttfirma. Priset för en ensam flyttgubbe brukar ligga någonstans mellan 350–550 kronor i timmen, och för en omfattande flytt kommer det förmodligen behövas minst två man. Hos vissa firmor kan man även förhandla om ett fast pris men det är inte lika vanligt.

När och var

Att flytta på en helg är dyrare än om det finns möjlighet att göra det på en vardag. Det kan också ha betydelse var i landet man bor, då timpriset för firmor i större städer ofta när något högre än i småstäder. Till sist bör man räkna med att en längre sträcka mellan den gamla och den nya bostaden blir dyrare än en kort, och ska man flytta från en stad till en annan kommer priset för flytten öka ytterligare.

Planerar man att anlita flytthjälp med sin flytt är det alltid bra att be om offerter från flera olika firmor för att hitta det mest förmånliga priset. Dom allra dyraste firmorna kanske erbjuder något som andra inte gör så man ska alltid fråga om exakt vad som ingår i priset. Hittar man en firma som erbjuder ett ovanligt lågt pris ska man se upp med detta, då det finns många inom branschen som tyvärr inte håller vad dom lovar. En flyttfirma i Stockholm som faktiskt håller vad dom lovar och gör ett bra jobb.