Hur många flyttfirmor finns det i Malmö?


Använd flyttfirmor, Flytta på rätt sätt, Ta hand om din flytt /

Visst kontaktar du flera flyttfirmor, när du ska flytta, för att på detta sätt pressa priset? Ju fler desto bättre. I alla fall om man ser till möjligheten att få lägsta pris. Om du drar det till det yttersta -hur många flyttfirmor finns det i Malmö att kontakta? Vi kollar.

Det är inte helt enkelt att definiera hur många flyttfirmor som finns i Malmö då de uppgifter som går att hitta minst sagt är motsägelsefulla. Men att det finns rejält många är i alla fall uppenbart.

Hitta hittar 49

Vi började med att använda Hitta.se och sökte i sökrutan. De presenterade att det fanns 49 flyttfirmor i Malmö. Därefter kom en lista på företag inom denna bransch. Men var det helt korrekt? Vid en stickprovskontroll visade det sig att här fanns även företag som inte erbjöd flytthjälp.

Ett företag, relativt högt upp i listan, hade enbart städtjänster. Företaget får själv välja vilka taggar de ska ranka på och av någon anledning har de valt att synas här trots att man inte erbjöd denna tjänst.

Generellt fungerar Hitta.se bra för att hitta och kontakta olika flyttföretag. Här presenteras telefonnummer, länk till mer information om bolagen och även ofta en enkel offerttjänst.

Eniro hittar 37

Används en liknande sökmotor, Eniro.se, så hittas 37 företag. Ungefär 20 % färre än Hitta men ändå ungefär lika många. Efter att ha gjort stickprovskontroller där hittas däremot inte några renodlade städföretag. Här är det flyttfirmor som dominerar.

Kanske är antalet företag inom branschen någonstans mellan 37 och 49. Vi söker vidare.

Reco.se har bara 8

Reco är en sida där konsumenter får lämna omdömen om företag. Så länge ett företag inte fått någon rekommendation så syns de inte. Där är orsaken till att de enbart visar 8 flyttfirmor. Denna söktjänst svarar alltså inte på hur många det finns – däremot vilka som kan rekommenderas. Kan vara en bra väg för den som vill be om offert från flera seriösa företag.

Trustpilot hittar ingen alls

Även Trustpilot är en sida som byggs upp av konsumentomdömen. De har däremot en annan slags kategorisering av företagen. Vid en sökning visas inte en enda flyttfirma i Malmö. Vid vidare sökningar visar det sig att företagen finns men att de inte visas utifrån generella sökningar. Man behöver därmed, i detta fall, veta företagets fullständiga namn.

Trustpilot är inte sidan för dig som vill hitta namnen och kontaktuppgifterna till många flyttfirmor. Det är däremot sidan du kan använda för att dubbelkolla ett företag innan du anlitar dem. Vad har andra sagt om dem och vilket rykte har de?

Google Maps – 35 företag

Om du söker på Google kommer Google Maps att presenteras högt upp. Där listas alla de flyttfirmor som finns i Malmö som registrerat sig på denna tjänst. Här kan man hitta 35 företag, var de är belägna och dess kontaktuppgifter.

Om man bortser från recensionssidorna så hamnar alltså resultat på mellan 35 och 47 företag. Det är alltså ett mycket stort antal vilket gör att man knappast behöver nöja sig med att kontakta 3-5 företag om bäst offert ska hittas.