Stark? Här är jobben för dig


Använd flyttfirmor, Flytta på rätt sätt, Ta hand om din flytt, Visa din flyttfirma vägen /

Vissa jobb är mer stillasittande och ställer högre krav på koncentration. Andra är mer rörliga med högre krav på god fysisk form. Vissa är en kombination av dem båda, men klart är att det finns flertalet lämpliga yrkesvägar för den som vill arbeta med kroppen. Förutom lön och arbetslivserfarenhet, får man även träning på köpet.

Snöskottning

På vintern är det många som eftersöker starka personer som kan jobba med snöskottning på tak. På marken sköter man det här genom plogbilar och i viss mån snöslungor. Maskiner som dessa är dock givetvis svårare att använda på tak, varför den klassiska snöskyffeln fortfarande behövs.

Att skotta snö är tungt. Ska man dessutom göra det ungefär 8 timmar om dagen krävs viss uthållighet. Är det dessutom tung blötsnö som ska skottas bort får man räkna med att det blir ännu tyngre. Fördelen är att dessa jobb ofta är bra betalda – och att man kan dra nytta av sin goda fysiska form.

Flyttfirmor

Att hitta flyttfirmor som söker personal är ofta ganska enkelt, om man bara kan tänka sig att söka inom ett ganska stort område. Anställda på flyttfirmor behöver vara i god fysisk form, och en god grundstyrka kommer väl till hands i yrket. Samtidigt är det viktigt att man är tillräckligt många för jobbet – det ska inte bli så tungt att man måste trötta ut sig själv tidigt på dagarna.

Förutom ren styrka använder sig flyttfirmor även av olika typer av utrustning. Om en tung flygel ska flyttas till exempel, använder man sig av en pianomatta och bärsele. Det spelar egentligen ingen roll hur starka de anställda är på vissa flyttfirmor – ibland räcker inte styrkan till, helt enkelt.

Jobba på lager

Många lager kräver att man har en viss grundstyrka och att man inte är rädd för att ta i med kroppen. På de flesta arbeten är det inte nödvändigt att man måste vara starkare än genomsnittet, men en viss grundform krävs. Med det sagt finns det arbetspositioner som inte kräver lika mycket i ren styrka. Hit hör till exempel att köra truck. Dock är det vanligt att man gör båda – det vill säga att man ibland blir placerad på golvet (kanske oftare till en början) och ibland bakom spakarna i trucken. Nackdelen är att lagerjobb kan slita rätt hårt på kroppen, men på många arbetsplatser finns möjligheten att jobba sig uppåt och ansvara för mer administrativa områden.