Att välja rätt flyttfirma – Så gör du


Flytta på rätt sätt, Ta hand om din flytt /

Alla har vi någon gång behövt ringa runt och be vännerna om hjälp när vi skulle flytta. Förutom att det är väldigt tungt och tidskrävande att flytta själv är det också en ganska stor fråga att be om hjälp med. Har du väl prövat att anlita en flyttfirma är det svårt att gå tillbaka till att flytta själv. Här kommer några tips om vad du bör tänka på när du väljer flyttfirma.

Hembesök

Det händer att man ringer en flyttfirma, ber om offert, accepterar offerten och sen dyker de plötsligt upp den dagen man ska flytta. Om förberedelserna går för fort fram är risken stor att arbetet tar onödig tid och att kostnaderna kan dra iväg. En seriös firma erbjuder sig att göra hembesök.

Räkna volym

När de är på plats hemma hos er behöver den ansvarige gå igenom huset för att räkna fram flyttvolymen. Ofta är de så vana att de bara gör en uppskattning utifrån antalet möbler och saker ni har. Kom ihåg att berätta om både vindsförråd, cyklar och barnvagnar. När det blir lätt för leverantören att bedöma uppdragets omfattning kommer ni få ett genomtänkt pris och en bra flyttdag.

Ingår kartonger

Något som alltid är värt att fråga är om det ingår flyttkartonger av flyttfirma stockholm eller inte. En del flyttfirmor vill att man använder deras kartonger. De känner till storleken på kartongerna och därmed kan de dimensionera både lastbil och antal timmar för jobbet utifrån antalet lådor ni behöver.

Hyra lådor?

Kom ihåg att fråga om ni köper lådorna, hyr dem eller får dem i samband med flytten. Inget är givetvis gratis så om lådorna ingår i priset får ni räkna med att de saltar offerten jämfört med andra. Viktigast är att komma ihåg att lämna tillbaka lådorna efter flytten om ni har hyrt dem.

Packmästare

Om ni ska packa alla lådor själva, kom ihåg att följa instruktionerna som flyttföretaget ger er. De har en genomtänkt plan med hur lådorna ska fyllas, bäras och staplas. För att det ska fungera behöver ni följa deras inrådan.

En investering som lönar sig

Om ni hyr in en packmästare innebär det att er flyttfirma skickar dit en person som sköter all packning åt er. Det kostar förstås en del pengar men det borgar för en säker flytt. I många fall är sakerna försäkrade av flyttföretaget om de har packat åt er.

Sentimental

Packar du själv är det lätt att bli sentimental och fasta med gamla foton och barnkläder. En flyttfirma som skickar en packmästare har bara fokus på att packa snabbt och säkert, de är gör jobbet snabbt.

Hur stor är bilen?

Alla har nån gång hört en berättelse om det där flyttföretaget som verkade göra allting rätt men som sen dyker upp med en liten skåpbil och ska tömma en villa. Flyttar ni långt vill ni helst att firman packar allt i ett lass och kör med en stor lastbil. Det sparar enormt mycket tid och pengar om de maximerar fyllnadsgraden i en stor bil istället för att köra flera varv.